Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Καταστατικό του Πρωταθλήματος 2015-2016

Όλα είναι έτοιμα για ξεκινήσει το φετινό 21ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2015-2016  το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου με την πρώτη αγωνιστική Α2 κατηγορίας στους δύο ομίλους. Στην τελευταία συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  • Το  Καταστατικό του Πρωταθλήματος 2015-2016 (μπορείτε να το δείτε εδώ)
  • Η συμμετοχή για κάθε ομάδα ανά αγώνα ορίζεται στα 45€ για τους αγώνες που θα γίνουν το 2015-2016.
  • Απαγορεύεται η αναβολή αγώνων χωρίς την έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ. Σε περίπτωση αναβολής παιχνιδιού, οι ομάδες ειδοποιούνται για την αναβολή τουλάχιστον 48 ώρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής.  Αδυναμία προσέλευσης ομάδας σε αγώνα γίνεται δεκτή κατόπιν γραπτής αίτησης από τον υπεύθυνο της ομάδας προς την οργανωτική επιτροπή με ημερομηνία τουλάχιστον 5 μέρες πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα. Μετά από συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής εάν γίνει δεκτό το αίτημα ορίζει νέα ημερομηνία του αγώνα.Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωση η ομάδα μηδενίζεται και καταβάλει και το αντίστοιχο συνολικό κόστος αγώνα όπως έχει ορίσει η Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ.
  • Ομάδα που δεν θα παρουσιασθεί 2 (δυο) φορές αποβάλλεται από την συνέχεια των αγώνων.
  • Σε περίπτωση μη προσέλευσης της στον αγωνιστικό χώρο (μηδενισμός και σκορ 20-0) . Εξαίρεση αποτελούν οι τελευταίες 2 αγωνιστικές κανονικής περιόδου ώστε για να μην υπάρχει εσκεμμένη αλλοίωση της βαθμολογίας η ομάδα που μηδενίζεται θα παίρνει 1 βαθμό.
  • Οι παίχτες να έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση θεωρημένη από καρδιολόγο που έχει να έχει εκδοθεί ημερολογιακά εντός ενός (1) έτους πριν από την αγωνιστική που συμμετέχουν.
  • Έχουν δικαίωμα συμμετοχής το μέγιστο 2 παίχτες ανά ομάδα εκτός του νομού Ρεθύμνου και μέγιστο 3 παίχτες ανά ομάδα που την προηγούμενη χρονιά έπαιζαν σε τοπική κατηγορία ή μη επαγγελματική (Β’ – Γ’ Εθνική)
  • Επαγγελματίες αθλητές, ένας παίχτης ανά ομάδα, μπορούν να συμμετέχουν εάν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος την ηλικίας τους και κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν έχουν αγωνιστεί σε επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.
  • Να έχουν γεννηθεί το έτος 1991 και προγενέστερα (εκτός της ομάδας των Φοιτητών)
  • Εν ενεργεία ένα (1) παίχτη ΑΜΕΑ ανά ομάδα.
  • Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής από έναν (1) παίχτη γεννημένο το έτος 1992 ή 1993.

Α1 –Κατηγορία (12 ομάδες)
  • PLAYOFFΣτο τέλος του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας , για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας, οι οχτώ (8) πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία αγωνίζονται σε αγώνες Play-Off «χιαστί» 
  • Υποβιβασμός στην Α2 κατηγορία
    Στο επόμενο πρωτάθλημα στην Α2 κατηγορία θα υποβιβάζονται οι δύο (2) ομάδες που καταλαμβάνουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις στην βαθμολογία.
 Α2–Κατηγορία (20 ομάδες – Α’ και Β’ όμιλος)

  • Στο τέλος του πρωταθλήματος Α2 οι τέσσερις (4) πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίζουν αγώνες κατάταξης μεταξύ τους. (Δηλαδή 1ος Α2-Α με τον 4ος Α2-Β, 2ος Α2-Α με τον 3ος Α2-Β, 3ος Α2- Α με τον 2ος Α2-Β και 4ος Α2-Α με τον 1ος Α2-Β). Ομάδα που δε θα συμμετέχει στους αγώνες ανόδου για την κατηγορία Α1 θα γίνεται αντικατάσταση από την αμέσως επόμενη ομάδα Α2 βάση της προσωρινής κατάταξης τους στους δύο ομίλους.
  • Άνοδος στην Α1 κατηγορίαΣτο επόμενο πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία ανεβαίνουν οι δύο (2) πρώτες ομάδες από στην Α2 κατηγορία με βάση την τελική κατάταξη τους.
    Εάν στο επόμενο πρωτάθλημα δεν υφίσταται ομάδα που συμμετέχει στο παρόν πρωτάθλημα την θέση θα παίρνει ομάδα από την Α2 κατηγορία βάση της τελικής κατάταξης. Ομάδες που αλλάζουν «όνομα» στο νέο πρωτάθλημα θεωρούνται οι ίδιες εάν στο ρόστερ τους έχουν τουλάχιστον ίδιους πέντε (5) παίχτες στο παρόν πρωτάθλημα.