Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2016-2017

Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο καταστατικό για το πρωτάθλημα και αναφέρουμε τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στην συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων για το 22ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2016-2017, την Τετάρτη 26/10/2015 στο κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου.


ΑΡΘΡΟ 2ο   ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες που συμμετέχουν δύναται να δημιουργηθούν είτε έναν νόμιμα υφιστάμενο φορέα ή σύλλογο ελεύθερων επαγγελματιών ή οργανωμένη επιχείρηση το Νομού Ρεθύμνης, είτε με σύμπηξη έως δύο φορέων ή συλλόγων ελευθέρων επαγγελματιών ή οργανωμένων επιχειρήσεων. Η συμμετοχή κάθε ομάδας ορίζεται στα 40€ για τους αγώνες που θα συμμετέχει. Το ποσό αυτό θα κατατεθεί πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της κάθε ομάδας στην γραμματεία. Ομάδα η οποία δεν θα καταβάλει το ποσό συμμετοχής πριν τον αγώνα αποκλείεται από όλους τους αγώνες.


ΑΡΘΡΟ 3ο  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Απαγορεύεται η συμμετοχή σε «διαιτητές - αθλητές» στις ομάδες του πρωταθλήματος που διαιτητεύουν αγώνες στην ίδια κατηγορία που αγωνίζονται. 

ΑΡΘΡΟ 10ο
Α1 –Κατηγορία (11 ομάδες)
PLAY – OFF
Στο τέλος του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας , για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας, οι οχτώ (8) πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία αγωνίζονται σε αγώνες Play-Off «χιαστί» με την εξής σειρά:
A.    1η ομάδα Α1 – 8η ομάδα Α1
B.    2η ομάδα Α1 – 7η ομάδα Α1
C.    3η ομάδα Α1 – 6η ομάδα Α1
D.    4η ομάδα Α1 – 5η ομάδα Α1
Οι νικητές και  ηττημένοι των παραπάνω παιχνιδιών θα αγωνιστούν για τα ημιτελικά χιαστί ως εξής:
H1.     ΝΙΚΗΤΗΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ Α - ΝΙΚΗΤΗΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ D
H2.     ΝΙΚΗΤΗΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ Β - ΝΙΚΗΤΗΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ C
H3.     ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ A - ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ D
H4.     ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ B - ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ C
Οι νικητές των παραπάνω παιχνιδιών Η1 & Η2 θα αγωνιστούν στον τελικό για τις θέσεις 1-2.
Οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 3-8.
Υποβιβασμός στην Α2 κατηγορία
Στο επόμενο πρωτάθλημα στην Α2 κατηγορία θα υποβιβάζονται μια (1) ομάδα που καταλαμβάνει την μια (1) τελευταία θέση στην βαθμολογία.

Α2–Κατηγορία (21 ομάδες – Α’ και Β’ όμιλος)
PLAY – OFF
Στο τέλος του πρωταθλήματος Α2 οι τέσσερις (4) πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίζουν αγώνες κατάταξης μεταξύ τους. (Δηλαδή 1ος Α2-Α με τον 4ος Α2-Β, 2ος Α2-Α με τον 3ος Α2-Β, 3ος Α2- Α με τον 2ος Α2-Β και 4ος Α2-Α με τον 1ος Α2-Β).
Άνοδος στην Α1 κατηγορία
•    Στο επόμενο πρωτάθλημα στην Α1 κατηγορία ανεβαίνουν οι δύο (2) πρώτες ομάδες από στην Α2 κατηγορία με βάση την τελική κατάταξη τους.
•    Εάν στο επόμενο πρωτάθλημα δεν υφίσταται ομάδα που συμμετέχει στο παρόν πρωτάθλημα την θέση θα παίρνει ομάδα από την Α2 κατηγορία βάση της τελικής κατάταξης ώστε να υπάρχουν σύνολο 12 ομάδες στην Α1 στο επόμενο πρωτάθλημα.
•    Ομάδες που αλλάζουν «όνομα» στο νέο πρωτάθλημα θεωρούνται οι ίδιες εάν στο ρόστερ τους έχουν τουλάχιστον ίδιους πέντε (5) παίχτες στο παρόν πρωτάθλημα.
•    Υπάρχει η δυνατότητα από στο επόμενο πρωτάθλημα να δημιουργηθεί μια κατώτερη κατηγορία με τις 3-4 ομάδες κάθε ομίλου (Γ’ κατηγορία) βάση βαθμολογίας, ώστε το σύνολα να είναι περίπου ίδια στις δυο κατηγορίες. Οι νέες ομάδες θα εντάσσονται σε αυτή την νέα κατηγορία. Για να τεθεί σε εφαρμογή θα ψηφιστεί σε επόμενη ολομέλεια των αρχηγών των ομάδων.


ΑΡΘΡΟ 15ο     ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των αθλούμενων στο τουρνουά είναι να υπάρχει ιατρική εξέταση ιατρού καρδιολόγου στο δελτίο αθλουμένου (ισχύει για ένα έτος πριν από την ημερομηνία του κάθε αγώνα) και να κατατίθεται στη γραμματεία των αγώνων. Η κατάσταση υγείας των συμμετασχόντων είναι ευθύνη των ιδίων.
Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να δηλώσουν ότι δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια που θα έθετε ή θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, ή θα περιόριζε την δυνατότητα συμμετοχής τους στο Τουρνουά, αντιλαμβάνονται τους σχετικούς κινδύνους και οικειοθελώς και ελεύθερα επιλέγουν να τους αναλάβουν.
Εάν λόγω τραυματισμού ή ασθένειας διαγωνιζομένου (αθλούμενου ή διαιτητή ή παράγοντα τέλεσης του αγώνα) κατά την διάρκεια ενός αγώνα, προκύψουν στην συνέχεια ασφαλιστικές ή άλλες απαιτήσεις, οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν.
Η παρουσία ιατρού στους αγώνες πιστοποιείται από τον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα , ο οποίος υποχρεούται να μην ξεκινήσει ή να διακόψει τον αγώνα εάν δεν υπάρχει ιατρός.


ΑΡΘΡΟ 16ο     ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
Όλοι οι ευρισκόμενοι στους πάγκους των ομάδων, υπόκεινται στους κανόνες που διέπουν την αθλητική συμπεριφορά. Η οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη αναφορικά για την καταλληλότητα και την κατάσταση των χώρων που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και αναγνωρίζεται από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και τους συμμετέχοντες αθλητές, ότι η συμμετοχή τους μπορεί να εμπεριέχει κινδύνους, ατυχήματος, τραυματισμού, κλοπής ή ζημιάς. Επιπλέον θα συμφωνούν και θα συμμορφώνονται με τις εύλογες οδηγίες των διοργανωτών κατά την διάρκεια του. Οι συμμετέχοντες ομάδες και οι αθλητές αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν ότι η οργανωτική επιτροπή ανά πάσα στιγμή έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή ομάδας ή αθλητών στο Πρωτάθλημα για οποιοδήποτε λόγο ή / και αν δεν συμμορφώνονται με τη παρούσα προκήρυξη ή με τις οδηγίες των επιτροπών ή των εκπροσώπων του. Οι συμμετέχοντες ομάδες και οι αθλητές αντιλαμβάνονται και αποδέχονται ότι προκειμένου να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα και απαιτείται να παρέχουν προσωπικά δεδομένα  (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατρός και Μητρός, Αρ. Ταυτότητας, Διεύθυνση Κατοικίας και Τηλέφωνο), και γνωρίζουν και κατανοούν ότι οι πληροφορίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την Διαχείριση του Πρωταθλήματος.  Όλες οι ομάδες και οι αθλητές συμφωνούν και αποδέχονται πιθανή παρουσία τους σε φωτογραφίες ή βίντεο που θα δημοσιεύονται από τον οργανισμό ή συνεργάτες του στο διαδίκτυο στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες.
Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα ρυθμίζεται από την οργανωτική επιτροπή.