Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Κλήρωση για το 26ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2020-2021

    Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση την Τετάρτη 21/10/2020, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου για το 26ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2020-2021, με την συμμετοχή των ομάδων. Παράλληλα ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του Πρωταθλήματος για το 2020-2021 και ορίστηκαν οι διάφορες επιτροπές του. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Νοεμβρίου 2020. 

Αναλυτικά οι ομάδες που συμμετέχουν για φέτος με βάση την κλήρωση
(πρώτη αγωνιστική ανά δυάδες) :


A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
 3. KLADOS TOURS
 4. NAFPIGIO (πρώην Sailing Experience)
 5. ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 6. ΣΠHΛΙ BC
 7. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
 8. BEST FOR (πρώην BILLIA'S)
 9. KOUMOI RETHYMNOY BC - MARMAL
 10. BEST CAR
 11. PHOTOΕΚΦΡΑΣΗ
 12. HAAGEN DAZS BC
A2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 1. ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΟΥΡΣ
 2. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
 3. ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
 4. THINK VILLA
 5. ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
 6. ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ
 7. ΤΕΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
 8. ΑΦΟΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ BC
 9. ΧΟΡΕΥΤΕΣ
 10. ΟΙΩΝΟΣ-ΙΚΟΝΕΣ
A3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 1. ΡΑΨΩΔΙΑ
 2. ΛΙΒΑΣ BC
 3. ΓΙΑΤΡΟΙ
 4. OLYMPIC-DELARTE (πρώην OLYMPIC-BONOBO)
 5. L' ETOILE DU SUD
 6. BILLIA'S BC (νέα ομάδα)
 7. ΛOΓIΣTIKO ΓPAΦEIO NEXT STEP CONSULTING
 8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙ
 9. BUENO HOTEL
 10. ΓΕΡΑΝΙ
Δείτε τι ψηφίστηκε στο νέο καταστατικό του Πρωταθλήματος για το 2020-2021 :
 • Όλοι οι αγώνες θα γίνουν με βάση το Υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων (περισσότερα εδώ)  από την ΕΟΚ. 
  • Θα υπάρχει μόνο είσοδος/έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.
  • Όλοι οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. 
  • Πρόσβαση στην εγκατάσταση για τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν υποχρεωτικά όσοι συμμετέχουν στους αγώνες (καλαθοσφαιριστές, διαιτητές, γραμματεία, γιατρός κτλ) καθώς και όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του αγώνα (μέγιστος αριθμός εκτός των παιχτών 4 άτομα ανά ομάδα). 
  • Μετά την λήξη θα υπάρχει κενό διάστημα για τον επόμενο αγώνα.
 • Ο προγραμματισμός των αγωνιστικών έχει γίνει για όλες τις κατηγορίες σε όλες τις διαθέσιμες ώρες εκ περιτροπής με κλειδάριθμο ανάλογα την κατηγορία που συμμετέχουν. (δείτε τις σχετικές καρτέλες με κατηγορίες Α1-Α2-Α3)
 • Στις 3 πρώτες διαθέσιμες ώρες των σαββατοκύριακων παίζουν οι κατηγορίες Α3 ή Α2 (όταν υπάρχει αγωνιστική με Α1) και στις υπόλοιπες διαθέσιμες ώρες οι κατηγορίες Α1 ή Α2 (όταν υπάρχει αγωνιστική με Α3). Έχει γίνει προγραμματισμός για να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αγωνιστικών «κενών» για τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες ( Α2 μαζί με την Α1, Α3 μαζί με την Α1, Α3 μαζί με την Α2 κτλ ανάλογα τον προγραμματισμό και τις αργίες).
 • Απαγορεύεται η αναβολή αγώνων από τις ομάδες!!! Σε περίπτωση ακύρωσης κάποιου παιχνιδιού, λόγω εκτός προγραμματισμένου συμβάντος, οι ομάδες ειδοποιούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής μετά από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ. Αδυναμία προσέλευσης ομάδας σε αγώνα γίνεται δεκτή κατόπιν γραπτής αίτησης από τον υπεύθυνο της ομάδας προς την οργανωτική επιτροπή με ημερομηνία τουλάχιστον 15 μέρες πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα. Ο αγώνα αυτός επικυρώνεται με 20-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας χωρίς οικονομικό κόστος. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωση η ομάδα εκτός του μηδενισμό του αγώνα θα καταβάλει και το αντίστοιχο συνολικό κόστος αγώνα όπως έχει ορίσει η Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ.
 • Όλοι οι παίχτες θα πρέπει να έχουν βεβαίωση καρδιολόγου ότι μπορούν να αθληθούν (έχει ισχύ για ένα χρόνο), πριν από τον πρώτο τους αγώνα. Η βεβαίωση καρδιολόγου θα φυλάσσετε πίσω από το δελτίο του κάθε αθλητή και επίσης ο κάθε αρχηγός-εκπρόσωπος   της ομάδας θα έχει όλες τις βεβαιώσεις σε φωτοτυπία σε κάθε αγώνα σε φάκελο μαζί του.
 • Στον πρώτο αγώνα της ομάδας ο υπεύθυνος της ομάδας θα πρέπει να προσκομίσει ΟΛΕΣ τις ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (άρθρου 8 Ν.1599/1986), υπογεγραμμένες με επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής ΟΛΩΝ των παιχτών και προπονητών που θα συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα.  
 • PLAY – OFF :  Στο τέλος του πρωταθλήματος κατηγορίας , για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας, οι οχτώ (8) πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία αγωνίζονται σε αγώνες Play-Off. Στα ημιτελικά μόνο της Α1 κατηγορία (θέσεις 1-4) θα γίνουν αγώνες στις δύο νίκες πρόκρισης
 • Άνοδος και Υποβιβασμός στις κατηγορίες: 
  • Α1 κατηγορία : Στο επόμενο πρωτάθλημα στην χαμηλότερη κατηγορία Α2 θα υποβιβάζονται οι δύο (2) ομάδες που καταλαμβάνουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
  • Α2 κατηγορία: Άνοδος στην Α1 κατηγορία μετά από τους αγώνες Play-Off των δυο (2) πρώτων ομάδων, εάν την επόμενη χρονιά δεν υφίσταστε μια ομάδα από την Α1 θα παίρνει άνοδο και η 3η ομάδα κτλ. Ο υποβιβασμός θα είναι ανάλογα τον συνολικό αριθμό συμμέτοχής των ομάδων στην επόμενη χρονιά στην Α3 κατηγορία του νέου πρωταθλήματος (με τα φετινά δεδομένα θα γινόταν υποβιβασμός σε μια ομάδα)
  • Α3 κατηγορία: Άνοδος στην Α2 κατηγορία μετά από τους αγώνες Play-Off των δυο (2) πρώτων ομάδων ή και περισσότερων ώστε ο συνολικός αριθμός στην κατηγορία Α2 να είναι το μέγιστο 12 ομάδες πάντα λαμβάνοντας υπόψιν την συμμετοχή στην επόμενη χρονιά της Α3 κατηγορίας του νέου πρωταθλήματος. 
 • Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  2020-2021 (καταστατικό)