Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κλήρωση του 27ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2021-2022.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση την Δευτέρα 22/11/2021, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου για το 27ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2021-2022, με την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των ομάδων παλαιών και νέων. Παράλληλα ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του Πρωταθλήματος και ορίστηκαν οι διάφορες επιτροπές του. 

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιανουαρίου 2022. 

 • Όλοι οι αγώνες θα γίνουν με βάση το Υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων από την ΕΟΚ. 
 • Θα υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης για τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ καταγράφοντας την είσοδο/έξοδο των ατόμων στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
 • Πρόσβαση στην εγκατάσταση για τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν υποχρεωτικά όσοι συμμετέχουν στους αγώνες (καλαθοσφαιριστές, διαιτητές, γραμματεία, γιατρός κτλ) καθώς και όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του αγώνα (μέγιστος αριθμός εκτός των παιχτών 4 άτομα ανά ομάδα). 
 • Θεατές θα υπάρχουν με ότι υγειονομικά πρωτόκολλα ισχύουν στους αγώνες. 
 • Μετά την λήξη θα υπάρχει κενό διάστημα για τον επόμενο αγώνα.
 • Ο προγραμματισμός των αγωνιστικών θα γίνει για όλες τις κατηγορίες σε όλες τις διαθέσιμες ώρες εκ περιτροπής με κλειδάριθμο ανάλογα την κατηγορία που συμμετέχουν. 
 • Στις πρώτες διαθέσιμες ώρες των σαββατοκύριακων παίζουν οι κατηγορίες  Α2 (όταν υπάρχει αγωνιστική με Α1). Θα γίνει προγραμματισμός για να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αγωνιστικών «κενών» για τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.
 • Απαγορεύεται η αναβολή αγώνων από τις ομάδες!!! Σε περίπτωση ακύρωσης κάποιου παιχνιδιού, λόγω εκτός προγραμματισμένου συμβάντος, οι ομάδες ειδοποιούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής μετά από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ. Αδυναμία προσέλευσης ομάδας σε αγώνα γίνεται δεκτή κατόπιν γραπτής αίτησης από τον υπεύθυνο της ομάδας προς την οργανωτική επιτροπή με ημερομηνία τουλάχιστον 15 μέρες πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα. Ο αγώνα αυτός επικυρώνεται με 20-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας χωρίς οικονομικό κόστος. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωση η ομάδα εκτός του μηδενισμό του αγώνα θα καταβάλει και το αντίστοιχο συνολικό κόστος αγώνα όπως έχει ορίσει η Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ.
 • Οριστικές αλλαγές στο ρόστερ της κάθε ομάδας (μόνο προσθήκη ΝΕΩΝ παιχτών) θα μπορούν να γίνουν έως 31/01/2022. 
 • Όλοι οι παίχτες θα πρέπει να έχουν βεβαίωση καρδιολόγου ότι μπορούν να αθληθούν (έχει ισχύ για ένα χρόνο), πριν από τον πρώτο τους αγώνα. Η βεβαίωση καρδιολόγου θα φυλάσσετε πίσω από το δελτίο του κάθε αθλητή και επίσης ο κάθε αρχηγός-εκπρόσωπος   της ομάδας θα έχει όλες τις βεβαιώσεις σε φωτοτυπία σε κάθε αγώνα σε φάκελο μαζί του.
 • Στον πρώτο αγώνα της ομάδας ο υπεύθυνος της ομάδας θα πρέπει να προσκομίσει ΟΛΕΣ τις ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ (άρθρου 8 Ν.1599/1986), υπογεγραμμένες με επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής ΟΛΩΝ των παιχτών και προπονητών που θα συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα.  

  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) - μπορείτε να την τύπωσε σε αρχείο PDF από εδώ...το μέγιστο 2 παίχτες ανά ομάδα (συνολικά) εκτός του νομού Ρεθύμνου ή που συμμετέχουν σε άλλα εργασιακά πρωταθλήματα μπάσκετ (την τρέχουσα περίοδο).

Ορίστηκαν οι παρακάτω κατηγορίες στις ομάδες μετά από κλήρωση:

A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 2. PHOTOΕΚΦΡΑΣΗ
 3. ΣΠΗΛΙ
 4. ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 5. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
 6. KLADOS TOURS
 7. BEST FOR
 8. HAAGEN-DAZS BC
 9. KOUMOI BC
 10. BEST CAR
A2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ

 1. BILLIAS BC (NEA ΟΜΑΔΑ)
 2. ARKADI BC
 3. STS PARKING
 4. ΧΟΡΕΥΤΕΣ
 5. ΟΙΩΝΟΣ-ΙΚΟΝΕΣ
 6. PLATANOS TOURS
 7. ΓΙΑΤΡΟΙ
 8. ΤΕΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


A2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - Β' ΟΜΙΛΟΣ

 1. OLYMPIC-DELARTE
 2. ΚΡΕΠΑΛ BC (NEA ΟΜΑΔΑ)
 3. L' ETOILE DU SUD
 4. ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
 5. THINK VILLA
 6. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
 7. ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ
 8. ZGAS.GR (ΑΦΟΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ)