Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Σχολιασμός από τον Κανακάκη Γιώργο για τους Ημιτελικούς

     Μετά τα αποτελέσματα των δύο ημιτελικών του 17 Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης θα έχουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά το ίδιο ζευγάρι στον μεγάλο τελικό της 8ης Απριλίου. Στον πρώτο ημιτελικό οι Επιχειρηματίες κάνοντας το πρώτο τους καλό μάτς την κατάλληλη στιγμή νίκησαν τους πολύ φιλόδοξους φέτος Εκπαιδευτικούς σχετικά εύκολα με 76-58 στέλνοντας μήνυμα στο μεγάλο φαβορί φέτος Haagen Dazs για έναν συναρπαστικό όπως αναμένεται μεγάλο τελικό.
    Η ομάδα των Haagen Dazs που δυσκολεύτηκε να λυγίσει την αντίσταση της σκληροτράχηλης ομάδας του Υπουργείου Εσωτερικών με 67-55 και  τους αστυνομικούς να προηγούνται στο ημίχρονο με 30-28. Ένα νεκρό πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο όμως έδωσε μια διαφορά  10 πόντων στα Haagen Dazs που με αιφνιδιασμούς των Καλαιτζάκη και Θερμιώτη ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι καθώς οι αστυνομικοί έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι στις 8 τoυ Απρίλη θα παρακολουθήσουμε ένα  πολύ δυνατό τελικό ανάμεσα στις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες  τα τελευταία 3 χρόνια ομάδες του πρωταθλήματος.
    Στα υπόλοιπα παιχνίδια κατάταξης το ενδιαφέρον εστιάστηκε στους αγώνες για τις θέσεις 9-12 που αφορούσαν την παραμονή και  τον υποβιβασμό στην Α2 όπου και θα ισχύσει από το νέο πρωτάθλημα. Μεγάλοι κερδισμένοι οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες που μετά από μια  κακή χρονιά έσωσαν την παρτίδα στο τέλος νικώντας εύκολα τους Ιατρούς με 77-61 και εξασφάλισαν την παρουσία τους στα μεγάλα σαλόνια της Α1. Επιτυχημένη θεωρείται η πορεία της CretaFarms καθώς πέτυχε τον βασικό  της στόχο που δεν ήταν άλλος από την παραμονή νικώντας την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με 44-38 και έστειλε τους Δασκάλους στην Α2..... Στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν είχαμε εκπλήξεις με τα φαβορί να επικρατούν και στα αμφίρροπα μάτς να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Για τις θέσεις 5-8 οι Κατασκευαστές επικράτησαν του Δήμου Αγίου βασιλείου με 72-53 με την Αγιωβασιλιώτικη ομάδα να αντιστέκεται για ένα ημίχρονο αλλά τελικά να υποκύπτει στην ανωτερότητα των νικητών. Στο δεύτερο παιχνίδι για τις θέσεις 5-8 στο ντέρμπι του Πανεπιστημίου μεταξύ εργαζόμενων και φοιτητών νικητές στα σημεία οι πιο νέοι Φοιτητές με 52-48. Για τις θέσεις 13-16 Best Magazine και Carden Art επικράτησαν απέναντι σε Εμπόρους και Α.Δ.Ρεθύμνου αντίστοιχα και θα αγωνιστούν για την 13 θέση....
     Όλοι λοιπόν το επόμενο Σαββατοκύριακο στο κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Γάλλου για την τελευταία πράξη του καλύτερου και συναρπαστικότερου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης στην Κρήτη.