Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή από όλες τις ομάδες του 23ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2017-2018

Ρέθυμνο 1/11/2017
Προς: 
Υπουργό Υγείας Κ. Ανδρέα Ξανθό
Βουλευτή Ρεθύμνης  Κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη
 Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης  Κ. Μαρία Λιονή
Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Μαρινάκη Γεώργιο

Αξιότιμοι κύριοι

Όπως όλοι γνωρίζετε υπάρχει τεράστια έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας. Δεν υπάρχει κανένας δημόσιος αθλητικός χώρος που να μπορεί να φιλοξενήσει τον εργασιακό αθλητισμό. Τα τελευταία 12 χρόνια αυτό το κενό ήρθε να το καλύψει το πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου με την οργάνωση πανεπιστημιακών και εργασιακών πρωταθλημάτων αλλά και με την φιλοξενία του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι.

Από το 2006 η συγκεκριμένη δομή είχε υποστήριξη από το εκάστοτε υπουργείο παιδείας με την απόσπαση καθηγητών φυσικής αγωγής από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα τελευταία δύο χρόνια αυτή η υποστήριξη προς το έργο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου διακόπηκε αναίτια, την ίδια στιγμή που καθηγητές διατίθενται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα με μερικά από αυτά να μην διαθέτουν ούτε καν πανεπιστημιακό γυμναστήριο.

Το πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου συνδέει αθλητικά το πανεπιστήμιο Κρήτης με την κοινωνία του Ρεθύμνου και θεωρούμε ότι οφείλουμε ως κοινωνία να το στηρίξουμε γιατί διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η φιλοξενία περισσότερων από 600 Ρεθυμνιωτών εβδομαδιαίως στις αθλητικές εκδηλώσεις που φιλοξενεί.

Στα εργασιακά πρωταθλήματα του 2016-2017 πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 210 αγώνες ενώ σε αυτά συμμετείχαν 42 ομάδες με περισσότερους από 600 αθλούμενους. Επίσης φιλοξενούνται περισσότερα από 330 παιδιά του τμήματος ενόργανης γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι και τα παιδικό εφηβικά τμήματα του Ρέθυμνο Cretan Kings.

Όσον αφορά τον πανεπιστημιακό αθλητισμό το 2016 το πανεπιστήμιο Κρήτης κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της Ρώμης και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος 2017 στην πετοσφαίριση φοιτητριών, ενώ διοργάνωσε για πρώτη φορά έπειτα από 3 χρόνια τα πανελλήνια φοιτητικά πρωταθλήματα στο Ρέθυμνο με την συμμετοχή περισσότερων από 220 φοιτητών φοιτητριών από όλη την Ελλάδα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τον συντονισμό σας και επίλυση του  προβλήματος.