Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Κλήρωση για το 25ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2019-2020

   Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση την Παρασκευή 1/11/2019, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου για το 25ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου 2019-2020, με την συμμετοχή των ομάδων. Παράλληλα ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του Πρωταθλήματος για το 2019-2020 και ορίστηκαν οι διάφορες επιτροπές του. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου 2019 με τις ομάδες από την Α1 και Α2 κατηγορίας και το επόμενο Σαββατοκύριακο 23-24/11/2019 θα ξεκινήσει και η Α3 μαζί με την Α1 κατηγορία.

Αναλυτικά οι ομάδες που συμμετέχουν για φέτος είναι με βάση την κλήρωση :

A1 κατηγορία
  1. HAAGEN DAZS BC
  2. PHOTOΕΚΦΡΑΣΗ
  3. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΡΕΘΎΜΝΟΥ
  4. KOUMOI BC MARMAL MAMALAKIS
  5. SAILING EXPERIENCE
  6. OCEAN BC - ΣΠΗΛΙ
  7. BILLIA'S (πρώην ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥ)
  8. BEST CAR IKE (πρώην Project Plus ΙΚΕ)
  9. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
  10. ΓΙΑΤΡΟΙ
  11. ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  12. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
A2 κατηγορία
  1. MACRON STORE
  2. ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
  3. ΧΟΡΕΥΤΕΣ
  4. THINK VILLA
  5. ΡΑΚΟΔΙΚΕΙΟ
  6. ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ
  7. KLADOS TOURS
  8. NRG RETHYMNO BC
  9. ΑΦΟΙ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ BC
  10. ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
  11. PLATANOS TOURS
  12. ΟΙΩΝΟΣ-Κ.Α.Ρ.

Α3 κατηγορία
  1. OLYMPIC/BONOBO
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙ (νέα ομάδα)
  3. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
  4. ACE PARKING (πρώην WOW! PARKING)
  5. L'ETOILE DU SUD
  6. ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ Α3
  7. BUENO HOTEL
  8. ΤΕΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
  9. ΓΕΡΑΝΙ BC/JUPITER STORES (νέα ομάδα)
  10. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ &  ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
  11. ΡΑΨΩΔΙΑ
  12. ΓΙΑΤΡΟΙ-Α3

Ενημέρωση και συνέχεια της δράσης "Βάλε Τρίποντο Ζωής" για την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών όλων των παιχτών του 25ου  Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης  Ρεθύμνου 2019-2020.

Δείτε τι ψηφίστηκε στο νέο καταστατικό του Πρωταθλήματος για το 2019-2020 :
  • Ο προγραμματισμός των αγωνιστικών έχει γίνει για όλες τις κατηγορίες σε όλες τις διαθέσιμες ώρες εκ περιτροπής με κλειδάριθμο ανάλογα την κατηγορία που συμμετέχουν. (δείτε τις σχετικές καρτέλες με κατηγορίες Α1-Α2-Α3)
  • Στις 3 πρώτες διαθέσιμες ώρες των σαββατοκύριακων παίζουν οι κατηγορίες Α3 ή Α2 (όταν υπάρχει αγωνιστική με Α1) και στις υπόλοιπες διαθέσιμες ώρες οι κατηγορίες Α1 ή Α2 (όταν υπάρχει αγωνιστική με Α3). Έχει γίνει προγραμματισμός για να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αγωνιστικών «κενών» για τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες ( Α2 μαζί με την Α1, Α3 μαζί με την Α1, Α3 μαζί με την Α2 κτλ ανάλογα τον προγραμματισμό και τις αργίες).
  • Απαγορεύεται η αναβολή αγώνων από τις ομάδες!!! Σε περίπτωση ακύρωσης κάποιου παιχνιδιού, λόγω εκτός προγραμματισμένου συμβάντος, οι ομάδες ειδοποιούνται όσο το δυνατόν νωρίτερα πριν την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής μετά από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ. Αδυναμία προσέλευσης ομάδας σε αγώνα γίνεται δεκτή κατόπιν γραπτής αίτησης από τον υπεύθυνο της ομάδας προς την οργανωτική επιτροπή με ημερομηνία τουλάχιστον 15 μέρες πριν από τον προγραμματισμένο αγώνα. Ο αγώνα αυτός επικυρώνεται με 20-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας χωρίς οικονομικό κόστος. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωση η ομάδα εκτός του μηδενισμό του αγώνα θα καταβάλει και το αντίστοιχο συνολικό κόστος αγώνα όπως έχει ορίσει η Οργανωτικής Επιτροπής Μπάσκετ.
  • Όλες οι ομάδες θα πρέπει να είναι πλήρης στο γήπεδο 30 λεπτά πριν τον αγώνα τους κάνοντας ζέσταμα ώστε να ξεκινούν οι ώρες σωστά. 
  • Όλοι οι παίχτες θα πρέπει να έχουν βεβαίωση καρδιολόγου ότι μπορούν να αθληθούν (έχει ισχύ για ένα χρόνο), πριν από τον πρώτο τους αγώνα. Η βεβαίωση καρδιολόγου θα φυλάσσετε πίσω από το δελτίο του κάθε αθλητή και επίσης ο κάθε αρχηγός-εκπρόσωπος   της ομάδας θα έχει όλες τις βεβαιώσεις σε φωτοτυπία σε κάθε αγώνα σε φάκελο μαζί του.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι, ημεδαποί και αλλοδαποί, που εργάζονται στο Νομό Ρεθύμνης με σύμβαση σε νόμιμα υφιστάμενους φορείς εφόσον η σύμβαση τους ισχύει κατά τον χρόνο διεξαγωγής του πρωταθλήματος ή ως εγγεγραμμένα μέλη σε συλλόγους ελευθέρων επαγγελματιών ή οργανωμένων επιχειρήσεων ή άνεργοι ή μόνιμοι κάτοικοι Νομού Ρεθύμνου. Έχουν δικαίωμα συμμετοχής το μέγιστο 2 παίχτες ανά ομάδα (συνολικά) εκτός του νομού Ρεθύμνου ή που συμμετέχουν σε άλλα εργασιακά πρωταθλήματα μπάσκετ (την τρέχουσα περίοδο).
  • PLAYOFF :  Στο τέλος του πρωταθλήματος κατηγορίας , για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας, οι οχτώ (8) πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία αγωνίζονται σε αγώνες Play-Off. Στα ημιτελικά μόνο της Α1 κατηγορία (θέσεις 1-4) θα γίνουν αγώνες στις δύο νίκες πρόκρισης. 
  • Υποβιβασμός στην  κατηγορία (Α2 και Α3) : Στο επόμενο πρωτάθλημα στην χαμηλότερη κατηγορία θα υποβιβάζονται οι δύο (2) ομάδες που καταλαμβάνουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου.
  • Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ  ΡΕΘΥΜΝΟΥ  2019-2020 (καταστατικό)