Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Φάιναλ φορ Εργασιακού Κρήτης… για κλάματα | Rethymno Sports

   Η μπασκετική γιορτή του Παγκρήτιου Εργασιακού πρωταθλήματος στη Σητεία αναμενόταν με μεγάλη προσμονή από τις συμμετέχουσες ομάδες και τους φίλους του εργασιακού αθλητισμού, αλλά μετατράπηκε σε… πανηγύρι.
    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η διοργάνωση διεξαγόταν για πρώτη φορά στη Σητεία, με την παρουσία των τεσσάρων πρωταθλητών των Νομών Κρήτης. Το Κρητικό Σπίτι (Σητεία – Λασίθι), το Photo Έκφραση (Ρέθυμνο), την Κάβα Κασιμάτη (Χανιά) και… τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου. Πρώτο «φάουλ» μιας και πρωταθλητής στο Ηράκλειο ήταν το Cosmos Sport.  Επίσης, το Photo Έκφραση ενημέρωσε με επιστολή τους διοργανωτές από την Πέμπτη ότι δεν ήταν δυνατό να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο, αφού δεν συμπλήρωνε ούτε πεντάδα. Οι διοργανωτές, όμως, βρήκαν τη λύση. Τους πρότειναν να τους… χορηγήσουν με 3 παίκτες, για να καταφέρουν να δώσουν το «παρών». Τελικά, έπειτα από πιέσεις, αν και η Ρεθυμνιώτικη ομάδα ήταν αρχικά αρνητική, ενέδωσε και συμμετείχε κανονικά… με τους χορηγούμενους αθλητές.
     Στον ημιτελικό, μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Ηρακλείου με 82-80, παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετώπιζε το Κρητικό Σπίτι (Σητεία). Όμως, οι Ρεθυμνιώτες διαπίστωσαν πως η ομάδα του Ανατολικότερου Νομού της Κρήτης συμμετείχε με 3 εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, όπως υποστήριξαν, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται, τουλάχιστον στο Εργασιακό πρωτάθλημα Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να αρνηθεί να παίξει στον τελικό.
   Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο έγινε ο αγώνας για τη διεκδίκηση του Παγκρήτιου τίτλου, αλλά διεξήχθη με την ομάδα που ηττήθηκε στα ημιτελικά, δηλαδή τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου, με το Κρητικό Σπίτι να αναδεικνύεται τελικά πρωταθλητής. Την 3η θέση πήρε η Κάβα Κασιμάτη και την 4η θέση το Photo Έκφραση.