Μοναδική επίσημη ενημέρωση για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σχολιασμός της 6ης αγωνιστικής


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 16ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης-Βαθμολογίες-Σκόρερ-Τρίποντα-Πρόγραμμα 7ης αγωνιστικής 16ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης
www.daor.gr/index.php?id=6,582,0,0,1,0 
19/03/2011
Μία αγωνιστική πριν το τέλος της Α’ Φάσης του 16ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τίποτα (εκτός από τα Haagen dazs, τους Επιχειρηματίες και το Υπουργείο Εσωτερικών που έχουν προκριθεί στους 8), όσον αφορά την υπόθεση – πρόκριση, δείγμα του ότι οι ομάδες είναι ισοδύναμες μεταξύ τους. Η 7η και τελευταία αγωνιστική θα καθορίσει τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, αν και το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα βγει πρωταθλητής, αλλά μέσα από τα παιχνίδια να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε όλοι μας, το μπάσκετ, και να περνάμε καλά. Όσον αφορά τα παιχνίδια τις 6ης αγωνιστικής που έγιναν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κράτησαν την αγωνία των φιλάθλων που πήγαν στο γήπεδο μέχρι το τέλος αλλά και των θεατών που παρακολούθησαν τα παιχνίδια μέσω του διαδικτυακού μας καναλιούhttp://www.livestream.com/daor1. Στον Α’ όμιλο το πρώτο παιχνίδι που έγινε είχαμε τους Γιατρούς να παίρνουν εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα και τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους να μην μπορούν να αντιστέκονται σε κανένα σημείο του αγώνα, έλειπε και το μεγάλο ατού τους ο Κατσανεβάκης. Στο άλλο παιχνίδι αυτό ανάμεσα στους Εμπόρους με τους Εκπαιδευτικούς/Ιδ.Υπαλλήλους ήταν ένα ντέρμπι που όποιος κέρδιζε έβαζε σοβαρή υποψηφιότητα την πρόκρισή του στους 8, με τους Εκπαιδευτικούς να πατάνε γκάζι και να κερδίζουν, κάνοντας εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο. Στο τρίτο παιχνίδι, τα Haagen Dazs με αρκετές απώλειες πήρε τελικά την νίκη από τους παθιασμένους Νέους Επαγγελματίες που έχουν ελπίδες ακόμα για την πρόκριση στους 8. Στο τελευταίο παιχνίδι ο Δήμος Λάμπης έμεινε ζωντανός στην υπόθεση – πρόκριση κερδίζοντας τους ελλειπέστατους για ακόμη μία φορά Φοιτητές σε ένα ντέρμπι που κρατησε την αγωνία όλων μέχρι το τέλος.
Στον Β’ όμιλο στο πρώτο παιχνίδι που έγινε αυτό ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τους Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής κρίθηκε στα σημεία, με τους Πτυχιούχους να κερδίζουν τελικά το παιχνίδι στο τέλος, έχοντας τον Δαμανάκη σε εξαιρετική μέρα. Στο δεύτερο παιχνίδι αυτό ανάμεσα στην Α’βάθμια και την Garden Art, η Α’βάθμια κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Στο τρίτο παιχνίδι οι Επιχειρηματίες έκαναν επίδειξη δύναμης κερδίζοντας την Creta Farm πετυχαίνοντας 18 (!!!!!) τρίποντα. Στο τελευταίο παιχνίδι το Υπουργείο Εσωτερικών κέρδισε στο νήμα τους Κατασκευαστές σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος των δύο ομάδων.
                                             
                                              Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΓΙΑΤΡΟΙ  46 - 69
Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ρεθύμνου, ανάμεσα στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους και τους Γιατρούς, βρήκε τελικά νικητές τους δεύτερους με σκορ 46 – 69 και μεγάλο νικητή τον θεσμό του εργασιακού πρωταθλήματος.
Και αυτό γιατί αν και οι δύο ομάδες γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν είχαν ελπίδες να διεκδικήσουν καμιά από τις πρώτες 4 θέσεις, παρατάχθηκαν σχεδόν  πλήρες  στο αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύοντας ότι σέβονται απόλυτα τον θεσμό στον οποίο παίρνουν μέρος  και γι’αυτό τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο .
Όπως μεγάλο μπράβο αξίζει και στους Φοβάκη Μ. των Ιδ.Υπαλλήλων και Σιβαρόπουλο Α. των Γιατρών, που αποτελούν και την ψυχή των ομάδων τους, γιατί έχουν καταφέρει να κάνουν τις ομάδες τους τις πλέον συμπαθείς στο φετινό πρωτάθλημα .
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ήταν μια εύκολη νίκη για την ομάδα των Γιατρών που πήραν κεφάλι από την αρχή του αγώνα, που αυτή την φορά είχαν σε μεγάλη μέρα τον Βολακάκη που σημείωσε 24 πόντους, χωρίς όμως να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ για τους Ιδ.Υπαλλήλους που είχαν μια μεγάλη απώλεια αυτή του Κατσανεβάκη Α. οι Ξενάκης , Καπετανάκης , Σταγκουράκης , ξεχώρισαν για την προσπάθεια τους.
Δεκάλεπτα : 8 – 20, 18 – 31, 26 – 50, 46 - 69
Διαιτητές : Χριστινάκης, Καρανικόλα Ε.
Ιδιωτικοί Υπάλληλοι (Μίχας): Ηλιάκης 2, Μπαμπινιώτης, Σταγκουράκης 10, Καπετανάκης 11 ( 3 ), Περπιράκης, Φοβάκης 2, Καλιοντζής 4, Ξενάκης 11, Γιακουμάκης 1, Κατσανεβάκης, Σταυρουλάκης 5 ( 1 ).
Γιατροί (Σιβαρόπουλος): Λαδάκης 12, Λίτινας 8, Σφακιανάκης, Σιβαρόπουλος 5 ( 1 ), Βολακάκης 24, Παρασκάκης 8, Σαουνάτσος 8, Σακελλαρίδης 4, Σκαρτσιλάκης.

ΕΜΠΟΡΟΙ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ   53 - 70
Μαγική εικόνα το σκορ,  σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι Εκπαιδευτικοί/Ιδ. Υπάλληλοι   δεν είχαν  περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα και μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο για να πάρουν την νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε για το γόητρό της, σεβάστηκε την ιστορία της και παρατάχθηκε και αυτή με πλήρη σύνθεση ( απών ήταν μόνο ο Μουλίτσας ). Προέβαλε σθεναρή αντίσταση και ανάγκασε τους νικητές να υπερβάλλουν εαυτούς για να καταφέρουν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα.
Το ξεκίνημα δεν ήταν και το ιδανικό και για τις δύο ομάδες αλλά οι Εκπαιδευτικοί είχαν ζεστό τον Παπαδάκη Θ. που οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του και κατάφεραν να προηγηθούν με 9 – 15  στο πρώτο δεκάλεπτο.
Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στην επόμενη περίοδο με την είσοδο του Παπαδάκη Μ . για τους Εμπόρους που μαζί με τους Δούβρο και Αγγελάκη έφτασαν σε απόσταση αναπνοής στο ημίχρονο με 24 – 31.
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο που σημαδεύτηκε όμως  από τον τραυματισμό του Κατσαντώνη Γ. αφήνοντας την ομάδα του χωρίς κλασικό play- maker για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά η ομάδα των Εμπόρων που είναι πλέον συνηθισμένη φέτος σε τέτοιες ατυχίες, δεν κατέθεσε τα όπλα και έφτασε 1.25’ πριν την λήξη του αγώνα στο 53- 57. Όμως οι Εκπαιδευτικοί/Ιδ. Υπάλληλοι αυτή την φορά αντέδρασαν σωστά  και σε συνδυασμό με κάποια  κρίσιμα επιθετικά rebound  που πήραν, έκαναν σερί 13- 0 (!) και τελείωσαν το παιχνίδι με τον ιδανικότερο τρόπο .
Για τους νικητές που δεν κρατούν την μοίρα πλέον στα χέρια τους κορυφαίος ο Παπαδάκης Θ.  ( 26 ποντ. 2 τριπ  ) που όταν χρειάστηκε άφησε το σκοράρισμα και ανέλαβε το δύσκολο ρόλο του μαρκαρίσματος του Παπαδάκη Μ ., που μαζί με τον Πατέρα ο οποίος σκόραρε κυρίως στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο, κράτησαν ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης .
Από τους Εμπόρους κορυφαίοι οι Αγγελάκης ( 18 ποντ. και 3 τριπ. ) και Δούβρος  ( 14 πόντ. ) που λίγο έλλειψε να πάρει το παιχνίδι μόνος του στο τέλος με συνεχόμενους προσωπικούς πόντους.
Δεκάλεπτα : 9 – 15, 24 – 31, 34 – 41, 53 - 70
Διαιτητές : Χριστινάκης, Καθαράκης Β.
Έμποροι (Σταματογιαννάκης): Φωτάκης 3, Αγγελάκης 18 ( 3 ), Διαμαντάκης, Βουγιουκαλάκης Β. 2, Κατσαντώνης 2, Σιβαρόπουλος 2, Φανουργάκης, Δούβρος 14, Σκούφογλου, Παπαδάκης Μ. 12, Μουλίτσας, Κασάπας.
Εκπαιδευτικοί/Ιδ.Υπάλληλοι (Σαββοργινάκης Μ.): Σαββοργινάκης Μ. 8 ( 2 ), Παπαδομιχελάκης, Παναγιωτάκης 4, Πετρακάκης 6 ( 2 ), Μαθιουδάκης 1, Παπαδάκης Θ. 26 ( 3 ), Παπαδογιάννης 4, Σαββοργινάκης Β, Πατέρας 21 ( 3 ), Μπαραδάκης.

HAAGEN DAZS - ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ  63 - 54
Για άλλη μια φορά η ομάδα του Haagen Dazs βρέθηκε σε δύσκολη θέση με αντίπαλη  ομάδα που διψούσε για την νίκη, όμως για άλλη μια φορά ξεγλίστρησε και έφυγε νικήτρια από το παρκέ.
Σοβαρή δικαιολογία αποτέλεσε η απουσία βασικών παικτών όπως του Καλαϊτζάκη , Βασιλείου,  Μπονατάκη που σε συνδυασμό και με την απουσία των Κυριακόπουλου, Πίτερη , Μακρυδάκη ανάγκασαν τον coach Ξενίδη Γ, να παρατάξει σύνθεση ανάγκης.
Βέβαια κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να πάψει να αποτελεί άλλοθι  για τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις για τους περσινούς  πρωταθλητές γιατί η ομάδα αρχίζει να χάνει την συνοχή της  εν  όψει τον play off και να μένει μακριά από την ομάδα που θαυμάσαμε πέρυσι.
Από την άλλη οι Νέοι Επαγγελματίες πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση έδειξαν ότι έχουν θέση στην πρώτη τετράδα και θα την διεκδικήσουν μέχρι το τελευταίο ματς. Χαρακτηριστικό της προσπάθειας ήταν το γεγονός ότι κατάφεραν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους στα δύο  τελευταία  δεκάλεπτα κάτι που αν δεν κάνουμε λάθος δεν το έχει καταφέρει καμία ομάδα φέτος .
Από το Haagen Dazs κορυφαίος για άλλη μια φορά ο Γκογκίτσας ( 19 ποντ. και 5 τριπ. ), πήρε από το χέρι  την ομάδα του και την οδήγησε στην νίκη. Πολλές βοήθειες και από τον Θερμιώτη που αν και δεν ξεκίνησε στην βασική πεντάδα κατάφερε να δώσει λύσεις στην επίθεση.
Από τους Νέους Επαγγελματίες που και αυτή την φορά στηρίχθηκαν στο ομαδικό πνεύμα που τους διακρίνει σε όλη τους την πορεία  Αλυγιζάκης με 21 πόντους, στην κορυφαία ίσως μέχρι τώρα εμφάνιση του και Δρουδάκης Γ. οι καλύτεροι για τους ηττημένους  που θέλουν μόνο νίκη στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης με τους Εμπόρους για να περάσουν. Αν όχι τότε ……  Δεκάλεπτα : 15 – 10, 35 – 22, 51 – 39, 63 - 54
Διαιτητές : Μεταξάκης, Καθαράκης Β.
Haagen Dazs (Ξενίδης): Ξενίδης, Βενιανάκης 12, Θερμιώτης 16, Jovanovic 2, Πολιτάκης 12 ( 1 ), Μακρυδάκης, Γκογκίτσας 19 ( 5 ), Πηγουνάκης 2.
Νέοι Επαγγελματίες (Γιαννακάκης): Θεοδωσόπουλος 3 ( 1 ), Κανελλόπουλος 6, Αλυγιζάκης 21, Θυμιατζής, Αραμπατζόγλου 6 ( 1 ), Μαραβελάκης 4, Συριανόγλου, Δρουδάκης 11, Σαμωνάκης 3.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΗΣ MEDICA/ΕΚΜΕΚ  58 - 64
Αγχωτικός και συνάμα συναρπαστικός αγώνας ανάμεσα στους Φοιτητές και τον Δήμο Λάμπης. Οι Φοιτητές, για άλλη μία φορά έπαιξαν με απώλειες, (κατέβηκαν στο γήπεδο με 5 παίκτες) καθώς έλειπαν ο Γεωργίου και ο Λαγός. Στο παιχνίδι ο Δήμος Λάμπης μπήκε δυνατά από την αρχή, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα κι έχοντας τον Παπαδάκη σε εξαιρετική μέρα, κατάφερε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με 10 – 19. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου το σκηνικό άλλαξε και οι Φοιτητές άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, με τον Σαββάογλου να βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι και να πετυχαίνει τρία τρίποντα, ανέτρεψε την εις βάρος τους διαφορά, για να πάνε στα αποδυτήρια με +2 πόντους 33 – 31. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σαφώς ισορροπημένα τα πράγματα κι από τις δύο ομάδες για να τελειώσει η περίοδος με 50 – 49 υπέρ του Δήμου Λάμπης. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο που ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Δήμου Λάμπης, εκεί την σκυτάλη πήρε ο Κανακάκης, που με πάθος και αποφασιστικότητα πέτυχε καθοριστικούς πόντους για την ομάδα του έχοντας και την βοήθεια των Καραζούπη, Παπαδάκη έδωσαν την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα τους. Οι Φοιτητές δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν καθώς είχαν κουραστεί και δεν είχαν τις ανάσες για να μπορέσουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Επίσης ήταν φορτωμένοι με φάουλ οι τέσσερις από τους πέντε παίκτες και η ήττα ήρθε φυσιολογικά για την ομάδα των Φοιτητών. Από τους Φοιτητές ξεχώρισαν ο εξαιρετικός Σαββάογλου πετυχαίνοντας 26 πόντους με 8 τρίποντα και ο πολύ καλός Παπαϊωάννου με 21 πόντους. Από πλευράς των νικητών ξεχώρισαν ο πολύ καλός Κανακάκης με 16 πόντους και ο επίσης πολύ καλός Παπαδάκης Μπάμπης, που ύστερα από αρκετό καιρό σκόραρε 22 πόντους. Δεκάλεπτα : 10 – 19, 33 – 31, 49 – 50, 58 - 64
Διαιτητές : Μεταξάκης, Καρανικόλα Α.
Πανεπιστήμιο/Φοιτητές (Παπαϊωάννου): Φραντζεσκάκης 5 ( 1 ), Παπαϊωάννου 21, Σαββάογλου 26 ( 8 ), Μουδόπουλος – Αθανασίου 1, Γαρεφαλάκης 5.
Δήμος Λάμπης Medica/Εκμέκ (Θεοδοσουλάκης): Καρνάβας, Τζανακάκης 2, Ηλιάκης 6, Κανακάκης 16, Παπαδάκης Χ. 22, Βασιλάκης Ζ., Μαυρομιχελάκης, Θεοδοσουλάκης 5, Παπαδογιαννάκης 2, Καραζούπης 7 ( 1 ), Βασιλάκης Γ., Βότζης 4.
                                                
                                             Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ  45 - 47
Η 6η αγωνιστική ξεκίνησε με ένα καταπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα στους Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής και την ομάδα του Πανεπιστημίου που δικαίωσε όσους το παρακολούθησαν από κοντά στο κλειστό γυμναστήριου του Γάλλου αλλά και ζωντανά μέσα από το διαδικτυακό μας κανάλι http://www.livestream.com/daor1.  Η ομάδα των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής μπήκε δυναμικότερα στην αρχή του παιχνιδιού  (7-0) παίρνοντας μια μικρή διαφορά που διατήρησε μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν αφού το Πανεπιστήμιο βελτίωσε την επίθεση και την άμυνα του και πέρασε μπροστά στο σκορ δείχνοντας ότι μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν για καρδιακούς αφού και οι δύο ομάδες ήταν κοντά με συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ. Η μεγάλη ανατροπή πήγε να γίνει 1.30 πριν το τέλος με +2 πόντους υπέρ των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, εκεί χρεώθηκε το 5ο φάουλ ο βασικός playmaker της ομάδας τους και στην συνέχεια τεχνική ποινή στον πάγκο. Το Πανεπιστήμιο ευστόχησε στις 2/4 βολές και έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία.  Εκεί όμως μίλησε η εμπειρία της ομάδας των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και δίκαια πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα, έχοντας σε δαιμονισμένη φόρμα είχε τον Δαμανάκη Στ. με 18 πόντους κυρίως για την ψυχραιμία του στα τελευταία λεπτά, επίσης ξεχώριζαν οι Παπαδάκης με 14 και Κακλαμάνος με 9 πόντους αντίστοιχα. Από το Πανεπιστήμιο σε καλή μέρα οι τρεις σωματοφύλακες, Μελισσουργάκης 12, Χατζημαρκάκης 12 και Τζενεβράκης 11, ενώ αισθητή η απουσία του Τρανταλίδη που βοήθησε την ομάδα του από την θέση του προπονητή λόγω ίωσης.                                                                                                 Δεκάλεπτα : 7 – 12, 27 – 23, 34 – 38, 45 - 47
Διαιτητές : Σταυρουλάκης, Παπαϊωάννου Μιχ.
Πανεπιστήμιο (Τρανταλίδης): Βιδιαδάκης 2, Παπαδογιαννάκης 8, Κατριτζιδάκης, Τζενεβράκης 11 ( 1 ), Τρανταλίδης, Κοραχάης, Μαυρίδης, Χατζημαρκάκης 12 ( 2 ), Χαιρέτης, Μελισσουργάκης 12.
Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής (Δαμανάκης Σ.): Πετράκης 3 ( 1 ), Κακλαμάνος 9 ( 1 ), Νικάκης, Σταυρουλάκης, Χειμωνίδης, Χαραλαμπίδης 3, Κουρμούλης, Δαμανάκης Σ. 18, Κυριακάκης, Παπαδάκης Ζ. 14 ( 1 ).

Α’ ΒΑΘΜΙΑ – GARDEN ART  41 - 30
Ζευγάρωσε τις νίκες του η Α’βάθμια, σε ένα ματς  χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες απελευθερωμένοι να απολαύσουν το   παιχνίδι. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του εργασιακού πρωταθλήματος και αυτό που μένει έπειτα από κάποια χρόνια δεν είναι η νίκη ή το πρωτάθλημα αλλά οι αναμνήσεις και οι φιλίες. Και σας το γράφει  κάποιος που συμμετέχει από το 1996 στο εργασιακό πρωτάθλημα, που μπορεί ακόμα και τώρα να μην έχει καταφέρει να θυμηθεί το πρωταθλητή εκείνης της χρονιάς μπορεί όμως να φέρει στο μυαλό του ατελείωτες όμορφες στιγμές και παρέες που κρατούν ακόμα και τώρα.
Και για να γράψουμε και  για το παιχνίδι για όσους θέλουν τα επόμενα χρόνια να θυμούνται κάτι από αυτό,  να  πούμε ότι οι ομάδες συμβάδιζαν μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο στο σκορ χωρίς κανείς να μπορεί να ξεφύγει. Οι τρεις πόντοι της διαφοράς του τρίτου δεκαλέπτου ( 23 – 20 ) έγιναν τελικά 11 για την ομάδα της Α’βάθμιας που με ένα επιμέρους σκορ 18- 10 έφτασε στο τελικό 41 – 30. Νικολιδάκης με 19 πόντους ο κορυφαίος για τους νικητές, ενώ για το Garden Art ο Φραγκιαδάκης σκόραρε του μισούς σχεδόν πόντους της ομάδας του. Δεκάλεπτα : 11 – 4, 17 – 12, 23 – 20, 41 - 30
Διαιτητές : Σταυρουλάκης, Καρανικόλα Ε.
Α’ Βάθμια (Δαμιανός): Παλτατσίδης, Δαμιανός 7, Μελισσανάκης, Χουρδάκης 4, Γιακουμάκης, Σταυράκης 3 ( 1 ), Νικολιδάκης 19 ( 4 ), Θεοδωράκης 8, Τασιούλης, Ασπρούλης.
Garden Art (Ψιστάκης Εμ.): Δημητριάδης 4, Ψιστάκης Εμ., Μαράκης 4, Δημητράκης, Τσιγδινός, Τζανουδάκης 6, Πολυζώης 2, Φραγκιαδάκης 14, Κολυβάκης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – CRETA FARM  115 - 46
Ακόμα σκοράρουν τρίποντα οι Επιχειρηματίες που στο παιχνίδι με την Creta Farm  πυροβολούσαν από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα . Τελικά σταμάτησαν στα 18 ( δεκαοκτώ !!!) δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ για το εργασιακό πρωτάθλημα.
Πάντως μετά το τέλος του αγώνα η ομάδα της Creta Farm κατέθεσε ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος, θεωρώντας ότι έγινε αλλαγή της στεφάνης με άλλη μεγαλύτερη  το προηγούμενο βράδυ από τον Βασιλάκη Β. που είχε σαν συνέπεια να ευστοχήσει σε 8 (!!!!!!!!) σουτ τριών πόντων σκοράροντας συνολικά 39 πόντους, ένα πόντο παραπάνω δηλαδή από τα συνολικά πρωταθλήματα του Ολυμπιακού. Βαγγέλη το τελευταίο σουτ έπρεπε να ήταν δίποντο.
Πέρα από τα αστεία, οι Επιχειρηματίες εμφανίζονται σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια τους, είναι έτοιμοι για τα νοκ άουτ και ευελπιστούν με την επιστροφή  του Κουγιουμτζή , που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τον τελικό.
Από το ματς που δεν αντέχει σε κριτική κορυφαίος ο Βασιλάκης Β. που επανήλθε δριμύτερος, Λαμπαρδάκης ( 23ποντ. 1 τριπ. ) που πέρασε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ, ενώ άλλη μια πολλή  καλή εμφάνιση από Τσάβαλο ( 15 ποντ,. 3 τριπ. ), Καθαράκη ( 13ποντ. και 3 τριπ. ) και Παλαφούτη ( 12 ποντ. και 2 τριπ. ) .
Για την Creta Farm που πλήρωσε την πολλή καλή εμφάνιση των αντιπάλων Κανάκης , Ζαφειρόπουλος, Μπραζιώτης οι καλύτεροι για την ομάδα τους.
Δεκάλεπτα : 28 – 13, 55 – 23, 79 – 36, 115 - 46
Διαιτητές : Κατσανεβάκης Αντ., Παπαϊωάννου Μιχ.
Επιχειρηματίες (Πλεμμένος): Κουγιουμτζής, Παλαφούτης Μ. 12 ( 2 ), Καθαράκης 13 ( 3 ), Τσάβαλος 15 ( 3 ), Βασιλάκης 39 ( 8 ) Σταράκης, Λαμπρίδης 5 ( 1 ), Λαμπαρδάκης 23 ( 1 ), Παλαφούτης Ι. 2, Χριστουλάκης 4, Κιαγιαδάκης 2.
Creta Farm (Οικονόμου): Οικονόμου 3 ( 1 ), Σταυρουλάκης - Παττακός, Τσουρδαλάκης, Κανάκης 18, Μαθιουλάκης 2, Χιονάκης, Μπραζιώτης 12 ( 1 ), Γιαννούλης, Ζαφειρόπουλος 11 ( 2 ).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ  58 - 54
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν την νίκη, ιδιαίτερα οι Κατασκευαστές, το Υπουργείο Εσωτερικών κατάφερε να σφραγίσει την είσοδο του στην πρώτη τετράδα και το μόνο που απομένει είναι να περιμένει την 7η και τελευταία αγωνιστική αυτής της φάσης για να δει αν θα περάσει ως δεύτερη ή τρίτη .
Όσο για τους Κατασκευαστές κινδυνεύουν να μείνουν έκτος πρώτης τετράδας αν την στην επόμενη αγωνιστική οι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής κερδίσουν το Υπουργείο Εσωτερικών και το Πανεπιστήμιο την Greta Farm.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Υπουργείο που έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κανλή ( 24 πόντ. , 2 τριπ. ), προηγήθηκε μέχρι και οκτώ πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, για να ισορροπήσουν την κατάσταση οι Κατασκευαστές στο δεύτερο και με τον Ζουμπεράκη, που βρήκε ρυθμό και τον Γκάτζια προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 26 – 27.
Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με δίδυμο ψηλών τους Δουλγεράκη, Ζουμπεράκη και περιφέρεια τους Πιοτογιαννάκη, Καπαρό, Γκάτζια, έτρεξαν τους αντιπάλους τους και έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 44 – 47.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο έλεγχος είχε περάσει πλέον στους μπλε και 6.09’ πριν την λήξη του αγώνα ήταν μπροστά με 44 – 51.
Στην αμέσως επόμενη φάση ένας διαπληκτισμός μεταξύ του Κιτανόβσκι και του Πιοτογιαννάκη, οδήγησε στην είσοδο των παικτών και των δύο πάγκων στον αγωνιστικό χώρο που ευτυχώς διαλύθηκε γρήγορα με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Απολογισμός, αποβολή για του Κιτανόβσκι και Ζουμπεράκη.
Η διακοπή αυτή αποσυντόνισε τους Κατασκευαστές, οι αντίπαλοι όχι μόνο ροκάνισαν την διαφορά αλλά πέρασαν και μπροστά με τρίποντο του Δαμανάκη με 51 – 50 και στην συνέχεια 54 – 51 με τρεις βολές του Κανλή. Το χαριστική βολή έδωσε ο Κυριακάκης λίγο πριν την λήξη του αγώνα με δύο συνεχόμενα καλάθια γράφοντας το τελικό 58 – 51.
Από του νικητές επιβλητική εμφάνιση από τους Κανλή, Κυριακάκης ( 10 πόντ. ) που έδωσε πολλές λύσεις και στις δύο ρακέτες  και Κιτανοβσκι, Δαμανάκης με σημαντικές βοήθειες  κατά διαστήματα.
Από τους Κατασκευαστές, πολλή καλή παρουσία για άλλη μια φορά από Γκάτζια . Ζουμπεράκη που μαζί με τον Δουλγεράκη ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.
Δεκάλεπτα : 20 – 12, 26 – 27, 44 – 47, 58 – 54
Διαιτητές : Κατσανεβάκης Αντ., Καρανικόλα Α.
Υπουργείο Εσωτερικών (Καλοκύρης): Βιολάκης 1, Καλοκύρης , Δαμανάκης 9 ( 3 ), Γουγουλιάς, Κιτανόφσκι 11 ( 3 ), Φραγκιουδάκης, Κυριακάκης 10, Πατέντας 4, Πανταγιάς, Κανλής 23 ( 2 ), Κωνσταντινίδης.
Κατασκευαστές (Μιχαλάκης): Κανακάκης, Ανυφαντάκης 5, Καπαρός 6 ( 1 ), Γκάτζιας 13, Φεσσάς, Πιοτογιαννάκης 7 ( 1 ), Δουλγεράκης 8, Μιχαλάκης 4, Καλογεράκης, Ζουμπεράκης 11.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΟΜΙΛΟΥ
                                                         ΑΓ.Ν.Η.ΕΠ.ΑΜ.ΔΙΑΦ.ΒΑΘ.
1.HAAGEN DAZS66042930312612
2.ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΗΣ MEDICA/EKMEK642331331    010
3.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ642361360    110
4.ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ633325320    5  9
5.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ633363324  39  9
6.ΓΙΑΤΡΟΙ624315361 -46  8
7.ΕΜΠΟΡΟΙ615311363 -52  7
8.ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ615310383 -73  7

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ B’ ΟΜΙΛΟΥ
                                                   ΑΓ.Ν.Η.  ΕΠ.   ΑΜ.  ΔΙΑΦ.ΒΑΘ.
1.ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ660505299 20612
2.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ651291241   5011
3.ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΦΥΣ.ΑΓΩΓΗΣ642325314   1110
4.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ633301308    -7  9
5.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ633393299   94  9
6.Α'ΒΑΘΜΙΑ615266359  -93  7
7.CRETA FARM615260413-153  7
8.GARDEN ART615138246-108  5

H Garden Art έχει δύο μηδενισμούς
ΣΚΟΡΕΡ
1.ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ)113
2.ΠΑΤΕΡΑΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)112
3.ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ (HAAGEN DAZS)109
4.ΓΚΟΓΚΙΤΣΑΣ (HAAGEN DAZS)106
5.ΤΣΑΒΑΛΟΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ)102
6.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ΠΑΝ./ΦΟΙΤΗΤΕΣ)  99
7.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θ. (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)  97
8.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ε. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ)  95
9.ΛΑΔΑΚΗΣ (ΓΙΑΤΡΟΙ)  93
10.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Χ. (ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΗΣ MEDICA/EKMEK)  90

ΤΡΙΠΟΝΤΑ
1.ΓΚΟΓΚΙΤΣΑΣ (HAAGEN DAZS)23
2.ΤΣΑΒΑΛΟΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ)20
3.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ε. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ)16
4.ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ Κ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)14
5.ΛΑΓΟΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ)14
6.ΣΑΒΒΑΟΓΛΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ)13
7.ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ (ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ)11
8.ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)10
9.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ)10
10.ΚΑΡΑΖΟΥΠΗΣ (ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΗΣ MEDICA/EKMEK)  9
- ΠΕΤΡΑΚΑΚΗΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)  9
- ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ)  9
- ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ (Α’ ΒΑΘΜΙΑ)  9


7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 14:30ΓΙΑΤΡΟΙ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 16:15ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΕΜΠΟΡΟΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 18:00ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ – Α’ ΒΑΘΜΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 19:45 GARDEN ART – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:15ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ/ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 14:00CRETA FARM - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 15:45ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΠΗΣ MEDICA/EKMEK – HAAGEN DAZS
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 17:15ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ